Saltar a continguts

Solsonès Obert al Món

Navegació

Menú principal

El Salvador

Imatge de complement Ampliar imatge
26 de novembre 2011

El Solsonès Obert al Món (SOM) vol desitjar a tothom unes bones i solidàries festes.

Fa ben poc es va fer l'espectacle a favor dels nens i nenes de El Salvador. Vam tenir la inestimable ajuda dels més petits de Solsona a través de les seves entitats de lleure: Esplai, Escoltes i Centre Islàmic.
A part de la tasca de sensibilització, es van recollir 581,37 euros. Aquests diners es destinen al projecte de nutrició d'infants a Tacuba.

Donada la situació preocupant que passen alguns dels nostres conciutadans, el SOM va decidir donar un 10 % del que es recollís al fons d'emergència social de Solsona.

Així doncs, cadascuna de les persones que va fer una aportació voluntària el dia de l'espectacle, va ajudar a infants de El Salvador i a famílies ben properes.

Des d'aquestes ratlles volem encoratjar a tothom a fer-se padrí d'un infant amb greu risc de desnutrició a Tacuba i a participarar en la recolida d'aliments del Fons d'Emergència Social.

Un any més, el Solsonès Obert al Món desitja que tothom tingui de tot i que ningú no ho tingui tot.

Feliç i just any 2012!

BONES NOTÍCIES DE “EL SALVADOR”


Fa gairebé dos mesos que vam rebre la visita de Josefina Purgimon i Damaris Guardado de l'associació ADIC (Asociación para el desarrollo integral comunitario) de Tacuba, El Salvador.
Com és ben conegut ADIC i el SOM col.laboren des de l'any 2002 en el projecte d'apadrinament de nens/es amb situació de desnutrició.

A la reunió del 27 d'abril, on vam assistir alguns membres del SOM i diverses persones que participen en el programa, vam rebre bones notícies:

• Des dels inicis ja s'han donat d'allta 187 infants
• Donat que aquests darrers temps ja ha desaparegut pràcticament la desnutrició severa, ara el centre recuperacional, “Gladys i Odeli Ramirez”, acull els infants i les seves mares en règim d'ambulatori.
• Les mares hi reben capacitació per cuinar aliments saludables i nutritius.
• El treball que es fa amb els infants i les mares ja té força impacte en la comunitat.
• L'equip de treballadors també fa detecció precoç i prevenció.
• S'atenen tots els nens/es detectats encara que tinguin altres malaties o problemes.
• Es fa formació en salut reproductiva de cara als adolescents i joves.

En resum; ara a Tacuba la situació ha millorat una mica. Hi ha més vivendes, més escoles, menys desnutrició. Abans Tacuba era el segon lloc del país amb més desnutrició; ara és el 30è.
Ha millorat, per tant podem dir que el programa d'apadrinaments és útil i eficaç.

Malgrat tot, encara queden alguns infants que no es poden atendre. La implicació de Solsona i el Solsonès en aquest projecte és tan profunda que des d'aquestes línies demanem una vegada més la solidaritat per aconseguir erradicar del tot la desnutrició infantil de Tacuba.

Si esteu interessats en col.laborar-hi podeu posar-vos en contacte amb qualsevol membre del SOM, formalitzar una butlleta d'apadrinament a la rellotgeria Ester o bé fer una aportació pel projecte al nº de compte:
0049-2595-08-2394042547 del banc Santander.

L’acció solidària

El SOM va engegar una campanya d’emergència adreçada a 14 centres educatius i als ajuntaments del Solsonès. Els diners recollits els va distribuir la contrapart del SOM, que en aquest cas era ADIC.La regió de Tacuba, zona de difícil accés i d’extrema pobresa, es va veure seriosament afectada per aquestes calamitats, i paral·lelament es va detectar un gran nombre d’infants en estat de desnutrició
i un elevat índex de mortalitat infantil. . És llavors que ADIC, a més de l’ajuda a la reconstrucció
d’habitatges, obre un segon front d’ajuda en l’àrea de salut i nutrició.

Imatge de complement Ampliar imatge
Apadrinaments

El SOM té oberta la campanya d’apadrinaments d’infants d’El Salvador
des de l’any 2002 i fa de mitjancer entre els uns i els altres, tant a nivell informatiu com logístic. Unes 37 famílies del Solsonès s’han fet càrrec de la recuperació i la nutrició d’infants d’El Salvador. L’apadrinament consisteix a proporcionar vitamines, aliments, desparasitants cada sis mesos i serveis d’atenció i control mèdic. . En molts casos són els propis
nens i nenes de les famílies catalanes qui han fet el pas i, juntament amb els seus pares, han decidit apadrinar. Després, tenen a l’ habitació la foto penjada
dels diferents nens a qui donen un cop de mà, en coneixen el nom, la cara, la mirada i, al final del seu apadrinament, segurament la rialla.