al contingut a la navegació Informació de contacte

Èxit d’ocupació de les caixes-niu al riu Negre i a Brics

DILLUNS 23 MAIG 2011

Com cada any, el Grup de Natura del Solsonès ha organitzar la sortida per comprovar la cria de diferents espècies d’ocells al riu Negre i a Bris i l’Alsina. En total es va realitzar el control de 33 caixes-niu per a ocells i 6 per a ratpenats. El control es dur sempre el 22 de maig per saber el número de nius de cada espècie, el nombre d’ous per posta i el de polls i així poder comparar l’ocupació de les caixes amb els altres anys, reflexant la productivitat de l’any i per tant la qualitat ambiental del medi natural.


En total s’ha trobat 18 nius ocupats de 28 (64,3%): 8 de mallerenga carbonera (Parus major), 5 de mallerenga blava (Parus caeruleus), 2 de pardal xarrec (Passer montanus), 2 de pardal comú (Passer domesticus) i 1 de raspinell (Ceryhia brachydactila) amb 40 ous i 20 polls trobats. La major part de nius estaven amb polls petits i algunes començaven de nou la seva segona posta.

Riu Negre: 9 caixes amb niu (100% d’ocupació) de 3 espècies diferents: 3 de mallerenga carbonera 2 de mallerenga blava i 1 de raspinell.

Basses de Brics: 5 caixes amb niu (71,4% d’ocupació) de 2 espècies diferents: 2 de mallerenga carbonera (Parus major) i 2 de pardal xarrec i 2 de pardal comú.

Alsina de Brics: 7 caixes amb niu (50 % d’ocupació) de 2 espècies diferents: 4 de mallerenga carbonera i 3 de mallerenga blava.

Es pot dir, doncs, que els ocells ocupen cada any més bé les caixes. Agraïm l’ajuda i interès de totes les persones que han participar amb l’activitat, la qual anirem fent cada any, degut a l’interès dels resultats i del què agrada a petits i grans.