al contingut a la navegació Informació de contacte

Bona participació en la Exposició de Bolets i la Sortida Micològica

DIJOUS 29 OCTUBRE 2015

En el marc de la VIII Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès d’enguany es van dur a terme la XII Exposició de Bolets i la XII Sortida Micològica, activitats organitzades per el GNS, CEL i CTFC que van tenir una bona acollida i participació de públic.

Les activitats van començar dissabte a primera hora del matí, on per una banda un grup d’unes 40 persones es van aplegar a la finca Monegal per la Sortida Micològica. Junt amb experts en micologia del CTFC els participants van poder aprendre a identificar i conèixer millor els bolets dels Solsonès. Per altra banda, un altre grup amb membres del GNS es va distribuir pel territori per buscar els bolets que més tard es podrien veure a l’Exposició de Bolets.

Durant la tarda de dissabte es va muntar l’exposició, que es va poder visitar fins a última hora de diumenge vespre, i on es van exposar les 79 espècies de bolets identificades. Aquestes espècies de bolets es van classificar pels diferents hàbitats de la comarca on s’havien trobat, les pinedes de pinassa, les pinedes de pi roig, els boscos caducifolis (roureda, alzinar,..) i el bosc de ribera.

Durant diumenge al matí es van fer tallers i jocs per als més petits, que mentre jugaven van aprendre coses com per exemple: “que les espores són les “llavors” dels bolets”.

Com cada any a l’exposició també s’hi va poder veure una taula plena de brossa i escombraries que s’havien trobat durant el matí al bosc mentre es buscaven els bolets. Aquesta taula es una part important de l’exposició ja que serveix per cridar l’atenció dels visitants de la necessitat de tenir cura del bosc quan es van a fer activitats a la natura com en aquest cas és anar a buscar bolets.

També voldríem afegir que GNS busca gent amb ganes de fer activitats i projectes sobre la natura de la nostra comarca. Si hi esteu interessats ens escriviu un mail al correu gns@lacetans.org i ens posem en contacte.

Salut i Natura.