al contingut a la navegació Informació de contacte

Solsona celebra el Dia Mundial Contra el Càncer

L’associació Fènix, s’ha adherit a la convocatòria del dia 4 de febrer, que la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) organitza a nivell mundial, amb el lema «Per una atenció més justa», amb la finalitat de reconèixer les desigualtats en l’atenció de la malaltia, intentant eliminar-les i que tothom pugui accedir amb igualtat de condicions al tractament necessari.

DISSABTE 04 FEBRER 2023

L’acte, seguit per un nombrós públic, ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Solsona, Judit Gispert que ha volgut recolzar la convocatòria manifestant el seu compromís en la lluita contra el càncer i han assistit, també, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcon i el diputat provincial de la Diputació de Lleida, Albert Bajona.

Iolanda Viladrich, una pacient en fase de recuperació de la malaltia, ha llegit un manifest, reclamant «igualtat sanitària per que cada persona tingui la oportunitat d’assolir el seu ple potencial de salut sense barreres o limitacions creades per la condició social o econòmica» demanant «més compromís personal, ja que, tenim la capacitat de canviar les coses per fer d’aquest un mon millor».

Ha finalitzat el manifest, amb una cita atribuïda a Santa Àgueda: «La mort no és res, tan sols es passar a l'altra banda. Allò que érem l’un per l’altre, ho seguim sent. Parla’m com sempre ho has fet. No adoptis una expressió solemne ni trista. Segueix rient d’allò que ens feia riure plegats. Per què hauria d’estar fora dels teus pensaments? Només perquè estic fora de la teva vista? No estic pas tant lluny. Tan sols a la volta del camí...»

l’Escola de Dansa de Solsona, han donat una nota de color a la celebració i esperança en l'encesa d’unes llànties en record de totes les persones que ens han deixat en la lluita contra la malaltia.

Contingut Relacionat

Manifest del Dia Mundial Contra el Càncer 2023
Àudio de la presentació del Dia Mundial Contra el Càncer 2023
Àudio de la lectura del Manifest del Dia Mundial Contra el Càncer 2023
 Galeria de fotos de l'acte del Dia Mundial Contra el Càncer 2023