al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia Mundial del càncer de mama

El dia 19 d’octubre, l’associació Fènix celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama, per tal de visibilitzar i conscienciar a la població d’un problema de salut greu i la importància del diagnòstic precoç, ja que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

DIMECRES 11 OCTUBRE 2023

Aquest dia, doncs, Solsona il·luminarà de color rosa la façana de l’ajuntament fins a les 23 h i s'entregaran llaços de color rosa, als taulells d’atenció al públic a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del propi Ajuntament, a la biblioteca comarcal Carles Morató, al Casal Cívic i a l’oficina d’atenció del Consell Comarcal del Solsonès, convidant als usuaris a lluir-lo a la solapa.

La prevenció és un element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama, com mantenir un pes saludable i evitar l'obesitat -especialment després de la menopausa- i realitzar activitat física.

El símbol de la lluita contra el càncer de mama és el llaç de color rosa, atribuït a la neta d'Estée Lauder, una dona emprenedora i empresària estatunidenca que va cofundar amb el seu marit l'empresa de cosmètica del mateix nom.