al contingut a la navegació Informació de contacte

NOU CICLE DE CONFERÈNCIES DEL SOM

DIJOUS 05 NOVEMBRE 2015

El Solsonès Obert al Món organitza un any més el cicle de conferències.

Aquest any es fa ressò d'un tema de gran i dolorosa actualitat: els refugiats.
 
Des del primer moment en que es va desencadenar la tragèdia humanitària dels refugiats, el SOM ha intentat tenir una postura activa per donar a conèixer la realitat i per participar en l'acollida.
 
Així, doncs, les tres xerrades que es preveuen enguany es dedicaran a aquest tema.
 
- El dia 12 de novembre, a les 8h del vespre, a la Sala Cultural de l'Ajuntament, Francesc de Dalmases parlarà de: L'enèsima crisi de refugiats: de la indignació a l'autocrítica.

Francesc de Dalmases és director de la revista ONGC i col·laborador de  diferents mitjans de comunicació (Catalan International View, TV3, TV2, Catalunya Ràdio...). Participa en diverses organitzacions humanitàries (és president d'IGMAN-Acció Solidària) i és un profund coneixedor de les situacions d'emergència que s'han viscut a diferents països en els darrers anys.
 
-A mitjans de desembre, Carles Campuzano, president d'ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats) i diputat al congrés,  donarà un nou punt de vista de les situacions que empenyen a les persones  a abandonar el seu país per raons polítiques, bèl.liques o econòmiques, i quina és l'acollida que se'ls dispensa als països del "primer món".
 

- Finalment, a mitjans de febrer, Plàcid Garcia-Planas, periodista de La Vanguardia i reporter de guerra a l'antiga Iugoslàvia, Irak, Afganistan..., centrarà la seva intervenció en  Com s'explica el dolor.
García-Planas ha protagonitzat algun episodi sorprenent com quan es va disfressar de talibà per entrar  la ciutat de Kandahar. Una frase seva il·lustra el seu pensament: Els reporters de guerra, de la guerra i del diari que sigui, tenim el mateix problema: com adverbiar el patiment, com adjectivar la foscor, com puntuar la mort