al contingut a la navegació Informació de contacte

L'OBJECTIU DEL CONCERT SOLIDARI

DISSABTE 24 AGOST 2013

Els beneficis del Concert Solidari que organitza el SOM (14 de setembre, 10 del vespre, plaça St Joan), van destinats al projecte de formació professional que el SOM va engegar l’any 2009 amb l’Associació Dariana de Nicaragua. L'any passat es van recollir 4.601€ que no van ser suficients per sufragar els 5.500 € pressupostats. També es van destinar 575€ al Fons d'Emergència Social del Solsonès.

Des de que es va iniciar aquesta formació professional ha anat augmentant el ventall de possibilitats per als joves amb risc d'exclusió social.
La situació actual dels cursos de formació és la següent:
A Santa Rosa del Peñón, que és el nucli urbà del municipi i on es va iniciar el projecte, s’hi imparteixen dos cursos de costura: un destinat a les dones de les comunitats i l’altre als estudiants de l’Institut que així tenen la possibilitat de graduar-se tècnics en costura.
Cal recordar que el microcrèdits concedits a les primeres alumnes de costura per comprar-se una màquina de cosir i així poder treballar són tot un èxit i en alguns casos ja s’ha recuperat el capital per poder tornar a ser invertit en una altra màquina.
L’altra part del projecte és impartida a San Isidro, una ciutat que pertany a un altre municipi, el de Matagalpa. Allà els joves de Santa Rosa es formen en: Mecànica y Electricidad, Computación, Administración y Inglés. La formació en Mecànica y Electricidad, va començar l’any passat gràcies a l’ampliació del projecte. El curs va ser tot un èxit i els primers estudiants estan fent pràctiques en algunes empreses, tallers, petits comerços i també pel seu compte.
Per últim, aquest any, hi ha hagut una nova demanda a una comunitat de Santa Rosa anomenada Mina la India on s’estan formant en costura un bon grup de dones ja que una empresa estrangera els ha promès la contractació per fer la roba als treballadors d’aquesta empresa.
Enguany la recaptació també es destinarà a aquest projecte de formació a Nicaragua, però una vegada més ens recordarem dels nostres veïns més propers, de manera que el 10% de la recpatació anirà al Fons d'Emergència Social del Solsonès.
Les entrades ja es poden adquirir a diversos bars de la ciutat, a l'oficina de turisme i als membres del SOM. El preu és de 12€, 10€ anticipades i 5€ per a aturats.

Document Actions