al contingut a la navegació Informació de contacte

ÈXIT DE LA PRIMERA XERRADA DEL CICLE SOM CEL FURA

DIMARTS 15 NOVEMBRE 2011

La primera de les xerrades organitzades pel SOM CEL FURA que es va fer el passat divendres, 11 de novembre, va ser un èxit ja que una cinquantena de persones van omplir el local de la Fura per escoltar Gorka Pinillos i debatre sobre la Cooperativa Integral Catalana (CIC).


Gorka Pinillos va fer una explicació dels fonaments, història i realitat de la Cooperativa Integral Catalana.
Va exposar que la Cooperativa era la forma legal que prenia aquesta iniciativa social que pretenia abastar tots els àmbits de relacions econòmiques i que es basa en l'autogestió en tots els processos i la democràcia directa.
Partint de la constatació que en aquets moment la CIC ha de conviure amb el sistema capitalista imperant, intenta fomentar noves alternatives socials recuperant la cooperacio i l'autogestió com una nova manera d'entendre l'economia amb sistemes com l'intercanvi, la moneda social, el foment de l'economia local i recuperar les relacions socials.
Aquest és un procés en xarxa que vol crear sinèrgies amb altres iniciatives que ja existien: ecoxarxes...
Alguns dels àmbits de treball que es van exposar són:
- construir serveis necessaris (salut, educació, vivenda...), en el sentit de satisfer necessitats bàsiques, no d'acumular
-xarxa de botigues ecològiques i centrals de compra per poder interconnectar zones que generen productes diferents o complementaris.
-fires d'intercanvi
-reforçar vincles i relacions humanes a nivell local
Pinillos va exemplificar detalladament el funcionament de la cooperativa Calafou, que compta amb 3Ha de terreny, habitatges, naus industrials...i que s'està gestionant amb els pressupòsits de la CIC.
Finalment, un animat col.loqui va permetre conèixer de més a prop aspectes del funcionament de la sanitat, la tecnologia....que preocupaven el públic assistent.

Document Actions