al contingut a la navegació Informació de contacte

El Salvador, una gent per conèixer, uns infants per ajudar

DIVENDRES 06 MAIG 2011

https://www.naciodigital.cat/naciosolsona/noticia/748/som/mostra/projecte/apadrinaments/salvador

Aquest dijous al vespre la Sala Gòtica del Consell Comarcal va acollir una conferència sobre el Salvador, un país centreamericà i que és objecte des de fa prop de 10 anys de l'interès de l'ONG solsonina Solsonès Obert al Món pel fet que col·labora amb la institució local ADIC (Associación para el Desarrollo Integral Comunitario) del Salvador, una entitat situada a San Salvador fundada el 1987 per Miguel Andueza i Josefina Purgimón (Lladurs, Solsonès) i que actualment estan treballant en diferents projectes, un dels quals és la creació d'un centre de recuperació nutricional a Tacuba, amb capacitat per acollir 16 nens que a causa de la desnutrició es troben entre la vida i la mort. Un cop recuperats segueixen el programa amb les seves famílies durant un any i així el centre en pot acollir de nous.

L'altre projecte és un taller de cuina i salut on es donen tres àpats al dia als infants desnodrits. Els serveixen les mares que també aprenen a cuinar aliments més nutritius.


Marta Barrera i Maria Àngels Pinyol, responsables del projecte d'apadrinaments d'infants a El Salvador des de Solsona, van explicar les particularitats socioeconòmiques del país del Salvador, i més concretament, les possibilitats de col·laborar-hi apadrinant infants, que es pot fer de moltes maneres, amb una aportació anual de 260 euros, amb possibilitats de repartir la quota en rebuts semestrals o trimestrals. Però també es pot fer un apadrinament compartit entre vàries persones i aquí la quota és la voluntat, o també es pot col·laborar amb la quantitat que es vulgui per al taller d'alimentació i salut.

Gràcies a aquestes donacions, els infants de Tacuba tenen sabates i roba, llet i aliments i atenció mèdica, en una de les regions més desfavorides de Centreamèrica.

Document Actions