al contingut a la navegació Informació de contacte

COMUNICAT DE SUPORT AL BISBE PERE CASALDÀLIGA

DILLUNS 10 DESEMBRE 2012

I DE DENUNCIA A LES AMENACES QUE ATEMPTEN A LA SEVA VIDA, PER DEFENSAR LA “CAUSA INDÍGENA” . EL BISBE PERE DÓNA SUPORT AL DRET A LA TERRA DE MARÂIWATSÉDÉ, DELS INDIS XAVANTES


Degut a les amenaces que està rebent el Bisbe Pere Casaldàliga de Sâo Félix d’Araguaia(Brasil), pel seu posicionament a favor del retorn de les terres indígenes Marâiwatsédé als Xavantes.

I degut al clima de violència creixent a la zona, al acostar-se les dates d’aquest més de desembre en que, els terratinents i els colons que van ocupar les terres, seran desallotjats per donar compliment a l’ordre ministerial que des de fa 20 anys està pendent de compliment.

El Bisbe Pere, ha estat aconsellat per la Policia Federal a sortir de Sâo Félix d’Araguaia, per donar compliment al mandat de salvaguarda de la seva vida, degut a les repetides amenaces que està rebent.

Aquest mateix matí el Bisbe Pere ha sortit en avió, escoltat per la policia.


Fem aquesta denuncia a la societat, als Moviments solidaris i a la Comunitat Internacional perquè vetlli, perquè sigui reconegut internacionalment el Dret Indígena de la terra, i es salvaguardi i es supervisi el retorn de la terra Xavante.

Ens sentim plenament identificats amb la defensa que des de sempre ha fet el Bisbe Pere i la Prelazia de Sâo Félix de la "causa indígena", i apostem per l’acció pacifica de la justícia en aquesta causa local que ens afecta globalment.

Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga.
Barcelona-Catalunya

Informació

Fitxers adjunts

Document Actions