Saltar a continguts

Solsonès Obert al Món

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
15/11/2017

El concert de Santa Cecília d'enguany tindrà un so ben especial: la melodia de la solidaritat.

 
El dissabte 25 de novembre, a les 8h del vespre, a la sala dels Sants Màrtirs, l'Orfeó presentarà el concert de la patrona de la Música.
 
En aquesta ocasió, l'Orfeó i el Solsonès Obert al Món (SOM) col·laboren, de manera que tot el que es reculli en aquest concert es destinarà als refugiats. El SOM vehicularà els diners recollits a través d'Stop Mare Mortum, l'ONG amb qui habitualment treballa en els darrers temps.
 
Així doncs, aquest serà el tercer Moment Solidari que el SOM organitza aquesta tardor, on intenta enllaçar la música i altres representacions artístiques amb la solidaritat i la cooperació.
 
El 25, l'Orfeó presentarà un jove pianista de gran projecció. 
 
En Xavier Ricarte neix el 1998 a Manresa i comença els seus estudis musicals als 6 anys amb el professor Carles Julià, al Conservatori Municipal de Música de Manresa i després amb Nora Bosch. Després d'estudiar amb els millors professors d'arreu, ha actuat amb gran èxit a diferents escenaris catalans, espanyols i francesos, i ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb gran sensibilitat musical tant per a la interpretació com per a la improvisació. Ha rebut beques i diferents guardons, entre els quals destaca el premi Talent BBVA de Música del 2016.
 
La segona part del concert l'ocuparà l'actuació de l'Orfeó, que oferirà un repertori variat i novedós.
 
El 25 de novembre tenim una bona excusa per sortir de casa: gaudir de la música que ofereixen un gran pianista i l'Orfeó, d'una banda. De l'altra, saber que l'aportació voluntària que fem a l'entrada es destinarà a persones que, malauradament, no tenen les mateixes oportunitats que nosaltres, però que amb el nostre granet de sorra tenen una petita llum d'esperança.
 
La música i la sensibilitat uneixen altra vegada una banda i l'altra del Mediterrani. Tots podem posar la millor nota al pentagrama de l'esperança!

Imatge de complement Ampliar imatge
15/05/2017

Quan el dolor és tan aclaparador, quan la injustícia és tan gran, quan la solidaritat ha fugit, quan la guerra passeja com un cavall desbocat per sobre la terra, quan mirar les notícies porta a la tristesa o la indiferència... quan tot sembla que s'acaba, sovint hi ha un fil de veu, quatre notes disperses que ens fan confiar una altra vegada en la humanitat, en les persones que ens envolten.
Aquest petit miracle és el que vivim aquí, avui. Nens i nenes, homes i dones donen el seu temps i el seu art per una bona causa.
 
El drama dels refugiats arribant a les costes d'aquesta Mediterrània que compartim fa posar els pèls de punta. Gent fugint d'una guerra, que troben la mort al mar, o la indiferència i el rebuig a la terra. 
 
Sabem que tot el que podem fer és un intent de buidar el mar a galletades, però si tots i cadascun de nosaltres ens hi posem, podem fer molta feina.
 
Stop Mare Mortum és a Grècia des del primer moment. La seva tasca amb els refugiats és dura, però esperançadora.
 
El SOm ha dedicat els ingressos dels diferents actes que ha organitzat darrerament a aquesta causa: la causa dels refugiats.
 
Quan l'Àtic ens va oferir la seva voluntat de participació, ens va fer una il·lusió especial perquè les cançons no sabem si podran canviar el món, però la voluntat de tots hi ajudarà, i una melodia sempre farà més passable qualsevol mal moment.
 

Moltes gràcies, Àtic, per la vostra sensibilitat, no només musical sinó humana. La vostra música ens torna a fer creure en la humanitat.


Imatge de complement Ampliar imatge
10/10/2016

El Solsonès Obert al Món (SOM) ja ha fet l'ingrés de 2.665 euros a Stop Mare Mortum per tal de pal·liar el drama dels refugiats que arriben de manera incessant a les costes gregues.

Aquests diners provenen de l'aportació que va fer el MIJAC Crist Rei de Manresa durant les caramelles de la Pasqua passada, els diners que es van recorrir al concert solidari dels Plans i del concert de Festa Major.

Com és habitual en els darrers temps, també s'ha fet un ingrés  al Fons d'Emergència Social.

Des dels mitjans de comunicació volem agrair totes les aportacions que s'han fet tant de diners com d'activitats de sensibilització, i també recordar que estem vivint una tragèdia humanitària de grans dimensions que, en la mesura de les nostres possibilitats, treballarem per alleugerir.

 
 
 
 

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2016

 CONCERT SOLIDARI 2016

Imatge de complement Ampliar imatge
21/06/2016

 El Solsonès Obert al Món ha estat l'impulsor de la presència de Solsona a la manifestació que stopmaremortum va convocar el passat diumenge a Barcelona.


Amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, es va fer una pancarta que es va penjar al Portal del Pont, es va portar el diumenge a Barcelona i s'instal·larà a la Plaça del Camp.

Seguint amb les xerrades entorn del tema dels refugiats, el dia 1 de juliol, a 2/4 de 9, a la sala de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca, Sira Vilardell, directora tècnica de SURT, Fundació de Dones de Barcelona,ens donarà una nova visió mostrant la diversitat de les dones en les societats multiculturals.

Solsona crida: OBRIU FRONTERES, VOLEM ACOLLIR!

Imatge de complement Ampliar imatge
14/06/2016

 Diferents col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats s'han unit en motiu del Dia del Refugiat (20 de juny) i han convocat una manifestació el diumenge 19 de juny a les 18h a la Pl.Universitat sota el lema “Obriu fronteres, volem acollir!”.

 
EL Solsonès Obert al Món és una de les entitats signants del Manifest i vol donar a conèixer aquesta iniciativa. 

Vol convidar, d'una banda, les entitats a sumar-s'hi com a signants (http://goo.gl/forms/GbtmVUlbC7riMatI3 ), i, de l'altra, a tota la ciutadania a acudir a la manifestació i a conèixer el manifest i els diferents actes que es durant a terme durant aquesta setmana   ( https://stopmaremortum.org/setmanadelluita20j/ ) .
 
Abans del dia 19 s'intentarà organitzar l'anada a Barcelona a la manifestació. SOM seguirà oferint  la informació sobre aquest tema a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.
 
A continuació podeu llegir el contingut del manifest:

Imatge de complement Ampliar imatge
21/04/2016

 La fundació el Solsonès Obert al Món (SOM) és una entitat de solidaritat internacional establerta al territori des de fa gairebé 20 anys. Parlem amb la Roser Fons, de l?àmbit de comunicació de l?entitat.

29/11/2015

 Des del SOM us fem difusió d'una iniciativa que ens ha arribat i que valorem interessant, nova i eficaç:

 

"COOPEREM AMB COOPERANTS"
La proposta és col.laborar amb l'estada de dues persones a fer cooperació directa amb les persones refugiades, amb ajuda d'emergència, a la zona de Lesbos. 
Us adjuntem la seva carta que explica els detalls del projecte i de com fer arribar l'ajuda.
Gràcies.

42 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Solsona