Saltar a continguts

Solsonès Obert al Món

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
12/09/2016

 CONCERT SOLIDARI 2016

Imatge de complement Ampliar imatge
21/06/2016

 El Solsonès Obert al Món ha estat l'impulsor de la presència de Solsona a la manifestació que stopmaremortum va convocar el passat diumenge a Barcelona.


Amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, es va fer una pancarta que es va penjar al Portal del Pont, es va portar el diumenge a Barcelona i s'instal·larà a la Plaça del Camp.

Seguint amb les xerrades entorn del tema dels refugiats, el dia 1 de juliol, a 2/4 de 9, a la sala de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca, Sira Vilardell, directora tècnica de SURT, Fundació de Dones de Barcelona,ens donarà una nova visió mostrant la diversitat de les dones en les societats multiculturals.

Solsona crida: OBRIU FRONTERES, VOLEM ACOLLIR!

Imatge de complement Ampliar imatge
14/06/2016

 Diferents col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats s'han unit en motiu del Dia del Refugiat (20 de juny) i han convocat una manifestació el diumenge 19 de juny a les 18h a la Pl.Universitat sota el lema “Obriu fronteres, volem acollir!”.

 
EL Solsonès Obert al Món és una de les entitats signants del Manifest i vol donar a conèixer aquesta iniciativa. 

Vol convidar, d'una banda, les entitats a sumar-s'hi com a signants (http://goo.gl/forms/GbtmVUlbC7riMatI3 ), i, de l'altra, a tota la ciutadania a acudir a la manifestació i a conèixer el manifest i els diferents actes que es durant a terme durant aquesta setmana   ( https://stopmaremortum.org/setmanadelluita20j/ ) .
 
Abans del dia 19 s'intentarà organitzar l'anada a Barcelona a la manifestació. SOM seguirà oferint  la informació sobre aquest tema a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.
 
A continuació podeu llegir el contingut del manifest:

Imatge de complement Ampliar imatge
21/04/2016

 La fundació el Solsonès Obert al Món (SOM) és una entitat de solidaritat internacional establerta al territori des de fa gairebé 20 anys. Parlem amb la Roser Fons, de l?àmbit de comunicació de l?entitat.

29/11/2015

 Des del SOM us fem difusió d'una iniciativa que ens ha arribat i que valorem interessant, nova i eficaç:

 

"COOPEREM AMB COOPERANTS"
La proposta és col.laborar amb l'estada de dues persones a fer cooperació directa amb les persones refugiades, amb ajuda d'emergència, a la zona de Lesbos. 
Us adjuntem la seva carta que explica els detalls del projecte i de com fer arribar l'ajuda.
Gràcies.

Imatge de complement
05/11/2015

 

 
El Solsonès Obert al Món organitza un any més el cicle de conferències.
Aquest any es fa ressò d'un tema de gran i dolorosa actualitat: els refugiats.
 
Des del primer moment en que es va desencadenar la tragèdia humanitària dels refugiats, el SOM ha intentat tenir una postura activa per donar a conèixer la realitat i per participar en l'acollida.
 
Així, doncs, les tres xerrades que es preveuen enguany es dedicaran a aquest tema.
 
- El dia 12 de novembre, a les 8h del vespre, a la Sala Cultural de l'Ajuntament, Francesc de Dalmases parlarà de: L'enèsima crisi de refugiats: de la indignació a l'autocrítica.

Francesc de Dalmases és director de la revista ONGC i col·laborador de  diferents mitjans de comunicació (Catalan International View, TV3, TV2, Catalunya Ràdio...). Participa en diverses organitzacions humanitàries (és president d'IGMAN-Acció Solidària) i és un profund coneixedor de les situacions d'emergència que s'han viscut a diferents països en els darrers anys.
 
-A mitjans de desembre, Carles Campuzano, president d'ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats) i diputat al congrés,  donarà un nou punt de vista de les situacions que empenyen a les persones  a abandonar el seu país per raons polítiques, bèl.liques o econòmiques, i quina és l'acollida que se'ls dispensa als països del "primer món".
 

- Finalment, a mitjans de febrer, Plàcid Garcia-Planas, periodista de La Vanguardia i reporter de guerra a l'antiga Iugoslàvia, Irak, Afganistan..., centrarà la seva intervenció en  Com s'explica el dolor.
García-Planas ha protagonitzat algun episodi sorprenent com quan es va disfressar de talibà per entrar  la ciutat de Kandahar. Una frase seva il·lustra el seu pensament: Els reporters de guerra, de la guerra i del diari que sigui, tenim el mateix problema: com adverbiar el patiment, com adjectivar la foscor, com puntuar la mort

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge
18/06/2015

La passada Fira de Sant Isidre, el SOM va tornar  a ser a la Fira de les entitats.
 
Un any més, l'objectiu de la seva presència a la Fira era triple: 
- Donar a conèixer els seus projectes (Nicaragua, El Salvador...)
- Donar a conèixer els productes de Comerç Just
- Recollir aliments pel Fons d'Emergència Social de solsona.
 
Els objectius es van assolir ja que molta gent es va acostar a l'estand per conèixer la tasca del SOM.
 
Es va poder recollir un munt de galetes pel Fons d'Emergència (a les fotos es pot apreciar el volum en el moment de lliurar-les).
 
Respecte a la venda de productes de Comerç Just, vam obtenir uns ingressos nets de 169,02€. Aprofitem per recordar que durant tot l'any es poden  trobar aquests productes a Ca la Carme Gras, i agrair al Jordi i la Teresa la seva bona disposició per donar-nos un cop de mà en el proveïment.
 
A totes les persones que tenen inquietuds en el món de la solidaritat, els recordem que el SOM és una entitat totalment oberta i on seran molt benvinguts.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
09/05/2015

 

47 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >