Saltar a continguts

Solsonès Obert al Món

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

Cercador

Imatge de complement
19/09/2019

En el concert solidari 2019, Carles Darder, representant de Stop Mare Mortum va llegir un parlament i també ens va fer un article, sobre on aniran destinats els diners del concert.

CESK freixas Ampliar imatge
Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
07/05/2018

 Durant la diada de Sant Jordi a la parada de La Fura i de l'Associació de Dones Marroquines (ADIS) van vendre llibres i pastissos marroquins. La recpatació de 100 € l'han volgut donar a la Plataforma Stop Mare Mortum a qui l'entitat SOM els hi donarà amb il·lusió. 

Imatge de complement Ampliar imatge
03/05/2018

Ens congratula saber que Jaume Botey i la plataforma Stop Mare Mortum rebin un homenatge per la seva activitat de lluita social. 

El SOM ha tingut i té un estret lligam amb els homenatjats, d'axò ens sentim molt orgullosos.

Gràcies per tot.

Imatge de complement Ampliar imatge
20/02/2018

 Jaume Botey, pensador, activista, professor, home savi, era gairebé solsoní, no només per llaços familiars sinó pel munt de gent del nostre entorn que l'apreciava i l'admirava.

Quan vam començar les xerrades del SOM, va ser qui ens va fer reflexionar sobre les relacions internacionals: "Iraq, cal una guerra?" va iniciar un seguit de  converses que des del seu bon fer com a comunicador ens obrien els ulls a realitats que ell coneixia de prop (havia viatjat a Iraq i havia conegut personatges que estaven en la primera línia del conflicte).
Juntament amb la Pilar Massana ens va animar a treballar contra la guerra, de manera que la manifestació multitudinària de la qual ara celebrem el 15è aniversari va comptar amb una bona presència de gent del Solsonès.
Posteriorment va venir altres vegades per compartir els seus coneixements sobre realitats d'arreu del món, va col·laborar en la publicació del 10è aniversari del SOM i ens donà un cop de mà cada vegada que necessitàvem una persona que pensa, viu i estima per la pau i la justícia.
Jaume, el teu saber i el teu bon fer quedaran per sempre en un racó del nostre cor i intentarem seguir el teu model de pensament crític i activitat positiva.
Descansa en pau.

Imatge de complement Ampliar imatge
15/11/2017

El concert de Santa Cecília d'enguany tindrà un so ben especial: la melodia de la solidaritat.

 
El dissabte 25 de novembre, a les 8h del vespre, a la sala dels Sants Màrtirs, l'Orfeó presentarà el concert de la patrona de la Música.
 
En aquesta ocasió, l'Orfeó i el Solsonès Obert al Món (SOM) col·laboren, de manera que tot el que es reculli en aquest concert es destinarà als refugiats. El SOM vehicularà els diners recollits a través d'Stop Mare Mortum, l'ONG amb qui habitualment treballa en els darrers temps.
 
Així doncs, aquest serà el tercer Moment Solidari que el SOM organitza aquesta tardor, on intenta enllaçar la música i altres representacions artístiques amb la solidaritat i la cooperació.
 
El 25, l'Orfeó presentarà un jove pianista de gran projecció. 
 
En Xavier Ricarte neix el 1998 a Manresa i comença els seus estudis musicals als 6 anys amb el professor Carles Julià, al Conservatori Municipal de Música de Manresa i després amb Nora Bosch. Després d'estudiar amb els millors professors d'arreu, ha actuat amb gran èxit a diferents escenaris catalans, espanyols i francesos, i ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb gran sensibilitat musical tant per a la interpretació com per a la improvisació. Ha rebut beques i diferents guardons, entre els quals destaca el premi Talent BBVA de Música del 2016.
 
La segona part del concert l'ocuparà l'actuació de l'Orfeó, que oferirà un repertori variat i novedós.
 
El 25 de novembre tenim una bona excusa per sortir de casa: gaudir de la música que ofereixen un gran pianista i l'Orfeó, d'una banda. De l'altra, saber que l'aportació voluntària que fem a l'entrada es destinarà a persones que, malauradament, no tenen les mateixes oportunitats que nosaltres, però que amb el nostre granet de sorra tenen una petita llum d'esperança.
 
La música i la sensibilitat uneixen altra vegada una banda i l'altra del Mediterrani. Tots podem posar la millor nota al pentagrama de l'esperança!

Imatge de complement Ampliar imatge
15/05/2017

Quan el dolor és tan aclaparador, quan la injustícia és tan gran, quan la solidaritat ha fugit, quan la guerra passeja com un cavall desbocat per sobre la terra, quan mirar les notícies porta a la tristesa o la indiferència... quan tot sembla que s'acaba, sovint hi ha un fil de veu, quatre notes disperses que ens fan confiar una altra vegada en la humanitat, en les persones que ens envolten.
Aquest petit miracle és el que vivim aquí, avui. Nens i nenes, homes i dones donen el seu temps i el seu art per una bona causa.
 
El drama dels refugiats arribant a les costes d'aquesta Mediterrània que compartim fa posar els pèls de punta. Gent fugint d'una guerra, que troben la mort al mar, o la indiferència i el rebuig a la terra. 
 
Sabem que tot el que podem fer és un intent de buidar el mar a galletades, però si tots i cadascun de nosaltres ens hi posem, podem fer molta feina.
 
Stop Mare Mortum és a Grècia des del primer moment. La seva tasca amb els refugiats és dura, però esperançadora.
 
El SOm ha dedicat els ingressos dels diferents actes que ha organitzat darrerament a aquesta causa: la causa dels refugiats.
 
Quan l'Àtic ens va oferir la seva voluntat de participació, ens va fer una il·lusió especial perquè les cançons no sabem si podran canviar el món, però la voluntat de tots hi ajudarà, i una melodia sempre farà més passable qualsevol mal moment.
 

Moltes gràcies, Àtic, per la vostra sensibilitat, no només musical sinó humana. La vostra música ens torna a fer creure en la humanitat.


Imatge de complement Ampliar imatge
10/10/2016

El Solsonès Obert al Món (SOM) ja ha fet l'ingrés de 2.665 euros a Stop Mare Mortum per tal de pal·liar el drama dels refugiats que arriben de manera incessant a les costes gregues.

Aquests diners provenen de l'aportació que va fer el MIJAC Crist Rei de Manresa durant les caramelles de la Pasqua passada, els diners que es van recorrir al concert solidari dels Plans i del concert de Festa Major.

Com és habitual en els darrers temps, també s'ha fet un ingrés  al Fons d'Emergència Social.

Des dels mitjans de comunicació volem agrair totes les aportacions que s'han fet tant de diners com d'activitats de sensibilització, i també recordar que estem vivint una tragèdia humanitària de grans dimensions que, en la mesura de les nostres possibilitats, treballarem per alleugerir.

 
 
 
 

47 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >