Saltar a continguts

Solsonès Obert al Món

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

05/11/2015
NOU CICLE DE CONFERÈNCIES DEL SOM

 

 
El Solsonès Obert al Món organitza un any més el cicle de conferències.
Aquest any es fa ressò d'un tema de gran i dolorosa actualitat: els refugiats.
 
Des del primer moment en que es va desencadenar la tragèdia humanitària dels refugiats, el SOM ha intentat tenir una postura activa per donar a conèixer la realitat i per participar en l'acollida.
 
Així, doncs, les tres xerrades que es preveuen enguany es dedicaran a aquest tema.
 
- El dia 12 de novembre, a les 8h del vespre, a la Sala Cultural de l'Ajuntament, Francesc de Dalmases parlarà de: L'enèsima crisi de refugiats: de la indignació a l'autocrítica.

Francesc de Dalmases és director de la revista ONGC i col·laborador de  diferents mitjans de comunicació (Catalan International View, TV3, TV2, Catalunya Ràdio...). Participa en diverses organitzacions humanitàries (és president d'IGMAN-Acció Solidària) i és un profund coneixedor de les situacions d'emergència que s'han viscut a diferents països en els darrers anys.
 
-A mitjans de desembre, Carles Campuzano, president d'ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats) i diputat al congrés,  donarà un nou punt de vista de les situacions que empenyen a les persones  a abandonar el seu país per raons polítiques, bèl.liques o econòmiques, i quina és l'acollida que se'ls dispensa als països del "primer món".
 

- Finalment, a mitjans de febrer, Plàcid Garcia-Planas, periodista de La Vanguardia i reporter de guerra a l'antiga Iugoslàvia, Irak, Afganistan..., centrarà la seva intervenció en  Com s'explica el dolor.
García-Planas ha protagonitzat algun episodi sorprenent com quan es va disfressar de talibà per entrar  la ciutat de Kandahar. Una frase seva il·lustra el seu pensament: Els reporters de guerra, de la guerra i del diari que sigui, tenim el mateix problema: com adverbiar el patiment, com adjectivar la foscor, com puntuar la mort

 

 

Imatge de complement